+47 40 69 23 00 post@senior-travel.no

Hotell Cap Negret, Altea

Dra på en avslappende, hyggelig og trygg tur til vakre Altea.

 På vårt hyggelige hotell som ligger 600m fra sentrum av Altea bor vi godt.  Dagene kan du bruke på det lokale markedet, på solsenga, i treningssenteret eller spasere i de vakre omgivelsene.

På hotellet er det ofte underholdning og aktiviteter.

 

Hotellets fasiliteter:

Hyggelige hotell Cap Negret åpnet igjen våren 2019 etter omfattende renovering

 • Nyrenoverte rom
 • Buffét restaurant
 • Utendørs temperert svømmebasseng
 • Tilgang til badestrand
 • Poolbar
 • Bar med underholdning
 • Gratis wifi
 • Kjøleskap og vannkoker på rommet
 • Badehåndklær fåes i resepsjonen
 • 24 timers åpen resepsjon
 • Bibliotek med norske bøker
 • Sykkelutleie
 • Hyggelige ute- og inneplasser
 • 3 norske tv kanaler
 • 100 meter til togstasjon og apotek
 • Gratis shuttle buss til Kirkeplassen i Altea

Altea er kjent for å være en av de vakreste hvite byene langs kysten av Spania.  Her kan man spasere langs den flotte strandpromenaden, eller sitte oppe på kirkeplassen og nyte utsikten.

Hotel Cap Negret ligger på stranden i utkanten av byen.  Det er ca. 15 minutters gange inn til sentrum av Altea.  Fra hotellet er det også gode buss- og togforbindelser til Albir, Benidorm, Calpe og Alicante.  Fra flyplassen i Alicante til hotellet er det ca. 1 time å kjøre med buss.

Hotellet har utendørs svømmebasseng og flott utsikt til Middelhavet. Bassenget er temperert.  Hele hotellet er nyrenovert, og de lyse rommene har flisegulv, eget bad med dusj , tv, vannkoker, safe og kjøleskap.

Restauranten har halvpensjon (frokost og middag), med vann og vin til maten inkludert.  Her er også en flott lunchbufè om man ikke velger en av de mange restaurantene som finnes i nærheten.

Hotellet har også gratis wifi, treningsrom og tilbud om aktiviteter på dagtid.  Her er bibliotek, bar og underholdning flere kvelder i uka.

Gå langs den fine strandpromenaden og besøk gamlebyen med de hvitkalkede og trange gatene. Altea er kjent for kanskje å være den vakreste av de små byene langs kysten av Spania.  

Du kan også spasere til Altea sentrum gjennom en flott natursti med masse fugleliv og frodige blomster – helt uten biltrafikk.

Vår lokalkjente guide Irene tar deg gjerne med på korte, eller lange spaserturer. 

Har du lyst på vandring i fjellene, så kjenner Irene de gode stiene. Et besøk i Den Norske klubben i Alfas del Pi er også veldig hyggelig. På våren reiser vi for å se på den fantastiske mandelblomstringen.

Våre gjester trives godt på dette hotellet.

For deg som trenger det – ferie eller helsereise

Fysikalsk behandling i Albir med Senior Travel og Simedsol

Albir er en hyggelig kystby som er veldig populær, ikke minst blant norske turister. For i tillegg til det ekte spanske er det også flere norske kafeer og restauranter her. Albir er stedet for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Området har et godt tilbud for alle og kan bl.a by på en rekke fornøyelsesparker, flotte treningsfasiliteter og golfbaner.

SIMEDSOL fysioterapi har dyktige fysioterapeuter og tilbyr fysioterapi til gjester som trenger det. SIMEDSOL Fysioterapi har refusjonsavtale med HELFO. Klinikken ligger midt i Albir, 5 minutter gangavstand fra hotellet. Klinikken drives av norske Anne Elisabeth Simensen, som selv er fysioterapeut og har masterutdanning i rehabilitering.

SIMEDSOL fysioterapi tilbyr følgende behandlinger:

 • Fysioterapi
 • Artroseskole
 • Gruppetrening
 • Massasje
 • Personlig trening
 • Akupunktur

Pasienten legger ut for behandlingene og søker om refusjon hos HELFO i etterkant. SIMEDSOL hjelper til med å  fylle ut dokumentene til HELFO.

Egenandelstak 2 for 2019 er på 2085 kroner innen man får frikort, heretter vil man få refundert alt.

Du kan lese mer om frikort her:

https://www.helfo.no/regelverk/egenandeler-for-helsetjenester

I Albir finnes det mange norske leger, hvis man skulle trenge det.  Det er også gode muligheter for leie av  hjelpemidler som gåstol, rullestol, scooter, toalettforhøyer, lift etc.

ALTEA

Altea er en gammel sjarmerende by og kommune som ligger nord for Benidorm, på den delen av Middelhavskysten som kalles Costa Blanca.  Byen ligger ca 65 km fra flyplassen i provinsen Alicante.

Området er også et fotturparadis hvor turene går langs naturreservatet Serra Gelada og byr på vakker natur med kontraster mellom hav, klipper og storbyer.  Det går fotturer til Puig Campana langs Serra Bemiafjellene opp til Sierra Quitana.

Den historiske landsbyen Guadalest ligger oppe i fjellene, ikke langt fra Altea. Sjømannskirka i Albir har fottur hver torsdag. Malekurs hver onsdag fra 17-21 hele året, kr 210 pr gang.

Tapas, best i byen er Xef Pirata.

Casa Vital, norske Åge Folkestad, folkedans om kveldene, byvandring hver tirsdag.  Oustau er nevnt i Michelinguiden.  Vinbar er Lòmbu i Carrer Sant Miguel, mange lokale viner.

La Mascarada, oppe på kirkeplassen hvor kaptein Curt har samlet masker i 24 år fra alle verdens hav og pyntet sin restaurant med. Carlos Rojas, keramikkbutikk i Calle Mayor, Els Ceramistes.

Sigøynerkongen Emilio.  Asle Anfinnsens atelier. Hemingway elsket Altea. Cornelis Vreeswijk har skrevet en sang om byen.

Josh Rouses har laget musikkvideo, Quiet Town. Kunstneren Astri Eidseth Rygh, designeren av verdensegget på Lillehammer, bor her. Altea Arte har byens beste Mojito (40 ulike) og lokalt mikrobrygg.  Navarro Ramon museet.  Palau, kunst og konserthus.

Altea ble et kunstsentrum på 60-tallet mye takket være borgermester Jose Planelles.  Det var også han som ville at alle skulle male husene sine hvite.

Altea betyr:  Jeg helbreder deg!

EnglishNorwegian
Share This