fbpx
+47 40 69 23 00 post@senior-travel.no

Kypros 21. – 28. februar 2020

KYPROS -AFRODITES FØDESTED OG MIDDELHAVETS BESTE VINTERKLIMA

Med et gjennomsnitt på godt over 300 soldager i året, er klimaet på Kypros på mange måter nesten god nok grunn i seg selv til å besøke øya. Dens plassering i den sørøstlige delen av Middelhavet, gjør at øya geografisk ligger i Midtøsten/Asia, og dette gjør sitt for klimaet.

Mange velger også å bytte bort en kald, mørk vinter hjemme i Norge. Temperaturen er ofte over 20 grader på dagtid, + solen skinner nesten hver eneste dag. Middelhavet holder vanligvis 18 grader i februar!Maten på øya er det beste fra to verdener. Deilig gresk mat, blandet med retter og smaker fra Tyrkia og Midtøsten.

Kypros har mange koselige landsbyer, spesielt oppe i fjellene. Noen av de flotteste er Lefkara, Tochniog Kakopetria. Førstnevnte er nok den mest besøkte av de tre, og ligger rundt en halvtimes kjøring fra Limassol og Larnaca. Landsbyen har spesialisert seg på sølv og blonder, og det er vanskelig å dra derfra uten at noe slik havner i bagasjen. Kakopetrialigger langt oppe i fjellene mot Nicosia og Nord-Kypros, mens Tochniligger bare noen minutter fra kysten i sør. Til felles for de alle tre at de oser gammel sjarm, med små smug, brostein, fargerike fasader og frodige buskas av bougainvillea og andre blomster hengende ut over gatene.

På hotellet er det ofte underholdning om kveldene. Du kan også delta på quis og andre tilstelninger i regi av Senior Travel.

Vår norske reiseleder bor på hotellet!

Famagusta heldags utflukt:

Vi tar deg de mest utrolige stedene på denne delen av øya!

Området Famagusta, også kjent gjennom de romerske ruinene av Salamis og den såkalte “døde byen” eller “Varosha” som sies å være Middelhavets best bevarte hemmelighet, tilbyr deg en spennende reise gjennom tiden. Begynn med å besøke museet St. Barnabas(tidligere greskortodokse kloster), med det beste arkeologiske museet i Nord-Kypros og et lite kapell som sies å være bygget på gravstedet til St. Barnabas. Fortsett deretter til ruinene av Salamis med Bathhouse, Gymnasium og Theatre, som legenden hevder å ha blitt bygget av Teukos-sønn av King Telamon. Potensielt en annen Efesos, kan man la fantasien overta på Salamis. Vi avslutter dagen med å besøke Gamlebyen Famagusta med den imponerende 3,8 km lange bymuren og den tidligere kroningskatedralen St. Sophia fra 1200-tallet. Engelsk guide på turen.

Ikke tillegg for enkeltrom

Vi i Senior Travel har mange som reiser på gruppetur med oss som reiser alene. På denne turen slipper du å betale tillegg for enkeltrom.

Bestill tur her:

* Vi kan bestille tilslutningsfly til Oslo fra den flyplassen som er nærmest deg.

EnglishNorwegian
Share This