+47 40 69 23 00 post@senior-travel.no

Grand Hotell Sol Y Mar Apartamentos

Grand  Hotel Sol Y Mar er vårt fremragende hotell i Calpe.

Hotellet har både leiligheter og hotellrom.

Her bor du i virkelig fantastiske omgivelser. Vi kaller det et luksushotell, og passer for deg som vil ha høy standard til gode priser.

Hotellet ligger fantastisk til på stranden, like ved den deilige strandpromenaden, butikker og koselige kafeer.

Her kan du nyte hyggelig samvær og fine dager.  Man kan hygge seg på den vakre strandpromenaden som går helt ned til den gamle fiskelandsbyen.  Her finner du fiskemarkedet og et utvalg av gode fiskerestauranter. Er du i god form kan du klatre opp på Calpeklippen og nyte utsikten derfra. Man  kan shoppe i alle de hyggelige små butikkene i gamlebyen, eller gå på det lokal marked og gjøre gode kjøp.  Kanskje vil du heller ta en is på en av de små kafeene på strandpromenaden, nyte sola og folkelivet.  

Like ved hotellet ligger en stor innsjø hvor fuglelivet er spennende . Her mellomlander flamingoer og en rekke andre fugler på vei mot nord og sør.

Hotellet har gratis treningssenter og et flott spa.  Du kan slappe av i Champagnebaren ved det vakre utendørs svømmebassenget, med utsikt mot havet. 

 

 

Her trenger du ikke å kjede deg, men nyte gode og trygge dager. 

Leilighetene ligger i den sørlige delen av hotellet. De har ett, to eller tre soverom, to bad, møblert veranda, godt utstyrt kjøkken og stue. Alle er pent innredet i moderne stil og med høy kvalitet. Gjestene kommer igjen  år etter år. Vår tidlig ute med å sikre deg leilighet. Her er totalt 42 leiligheter.

Supermarked finnes i underetasjen. Det er bare å ta heisen ned. Du kan benytte alle hotellets faciliteter når du bor her.

Hotellets fasiliteter og tilbud på hotellet

 • Vakkert utendørs svømmebasseng
 • Flotte leiligheter
 • Gourmet Restaurant
 • Stort supermarked i underetasjen
 • Gratis wifi
 • Norske TV kanaler
 • Sportsbar
 • Champagne bar
 • Garasje
 • Spasenter med varmtvannsbasseng
 • Treningsrom
 • Særdeles serviceminded og hyggelig betjening

Priser Solymar Apartamentos- 01.11.2021-30.04.22

         
  28 døgn 45 døgn 60 døgn 90 døgn  
Leilighet 2 soverom, 2 bad Lateral utsikt til Middelhavet, veranda kr 22 500  
Leilighet 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken, veranda – med jul kr 31 600  
Leilighet 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken, veranda – med påske kr 36 900  
Leilighet 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken, veranda –  Front havutsikt kr 27 200  
Leilighet 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken, veranda – Front med jul kr 37 900  
Leilighet 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken, veranda – Front med påske kr 41 100  
         

 Be oss om pristilbud om du ønsker lenger opphold

For deg som trenger det – ferie eller helsereise

Senior Travel samarbeider med Simedsol trening og fysioterapi.

Simedsol har klinikk i spa avdelingen på nabohotellet Suitopia og egen klinikk i Albir.

Fysikalsk behandling i Albir med Senior Travel og Simedsol

Albir er en hyggelig kystby som er veldig populær, ikke minst blant norske turister. For i tillegg til det ekte spanske er det også flere norske kafeer og restauranter her. Albir er stedet for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Området har et godt tilbud for alle og kan bl.a by på en rekke fornøyelsesparker, flotte treningsfasiliteter og golfbaner.

SIMEDSOL fysioterapi har dyktige fysioterapeuter og tilbyr fysioterapi til gjester som trenger det. SIMEDSOL Fysioterapi har refusjonsavtale med HELFO. Klinikken ligger midt i Albir, 5 minutter gangavstand fra hotellet. Klinikken drives av norske Anne Elisabeth Simensen, som selv er fysioterapeut og har masterutdanning i rehabilitering.

SIMEDSOL fysioterapi tilbyr følgende behandlinger:

 • Fysioterapi
 • Artroseskole
 • Gruppetrening
 • Massasje
 • Personlig trening
 • Akupunktur

Pasienten legger ut for behandlingene og søker om refusjon hos HELFO i etterkant. SIMEDSOL hjelper til med å  fylle ut dokumentene til HELFO.

Egenandelstak 2 for 2019 er på 2085 kroner innen man får frikort, heretter vil man få refundert alt.

Du kan lese mer om frikort her:

https://www.helfo.no/regelverk/egenandeler-for-helsetjenester

I Albir finnes det mange norske leger, hvis man skulle trenge det.  Det er også gode muligheter for leie av  hjelpemidler som gåstol, rullestol, scooter, toalettforhøyer, lift etc.

 

Calpe – et paradis på Costa Blanca

Det første som fanger øyet når man nærmer seg Calpe er den enorme kalkhvite klippen, som en slags mellomting mellom en øy og et fjell. Peñon de Ifach som den heter, er symbolet på dette stedet langs middelhavet og byens “terrasse ut mot havet”. Klippen deler bukta og strendene i to. Klippen og området rundt utgjør det mest besøkte naturområde i Valencia-regionen.

Calpe-klippen er selve symbolet på Costa Blanca. Det var også et av forfatteren Hemingways favorittsteder. Intet annet sted får jeg slik inspirasjon som på Calpeklippens topp, skal Ernest Hemingway ha sagt. Hvis man befinner seg i Calpe er det helt umulig å overse den gigantiske klippen Penon d ifach som ruver over byen. Klippen er et naturreservat, og er synlig fra flere mil unna. Dette fantastiske landemerke er tilholdssted for mengder av sjeldne lokale planter, over 300 forskjellige dyrearter og er et årlig hekkested for store kolonier med sjøfugl. Peñon d’ Ifach er en klippe, som er en del av en 1 km lang halvøy ved Calpes havneområde.

Naturparken Las Salinas ligger i nærheten av Calpe-klippen, og består bl.a. av en stor saltvannslagune og et betydelig våtmarksareal. I området er det anlagt flere flotte turstier. Parken er et særlig beskyttet område for fugler. Hele 170 forskjellige arter finnes i området. Det parken også er mest kjent for, er den store bestanden av flamingoer, som man her har mulighet for å beundre på nært hold. Sammen med Baños de la Reina og Peñon d’Ifach har Las Salinas hatt en betydningsfull funksjon i forhold til saltutvinningen i dette området siden romertiden.

Calpe har også andre flotte områder, blant annet 13 kilometer med strender og små-bukter. Tre av dem er belønnet med EUs blå flagg. I byen ved “El Peñon” kan man også nyte livet i de vakre smågatene i gamlebyen, som under sommeren fylles av kunstmarked og musikalske opptredener. De som besøker denne historiske bydelen vil også kunne besøke museene som finnes her: Galleriet for moderne kunst, Calpes byhistoriske museum “Casa de la Senyoreta”.

Restaurantene i Calpe ligger godt spredt over hele byen, men flere restauranter ligger konsentrert i gatekrysset ved «Calle Pintor Sorolla» og «Calle Blasco Ibanez» i sentrum. Ved havnen like øst for Calpe-klippen samt ved strandpromenaden på nordsiden av klippen, nærmere bestemt ved stranden «Playa la Fossa» finner du og et godt utvalg av restauranter.

EnglishNorwegian
Share This